Werkplaats levensverhalen

Creatief, treffend, authentiek schrijven en spreken, voor een afscheids- of herdenkingsbijeenkomst, op een bijzondere verjaardag of zomaar, omdat je je op een persoonlijke manier wilt verhouden tot het leven van iemand die belangrijk voor je is.
werkplaats-levensverhalen

Ook voor mensen die hier beroepshalve mee te maken hebben, bijvoorbeeld in de uitvaartbranche, en die hun verhaal graag eens in een heel andere vorm willen gieten. Niet iedere toespraak hoeft een complete biografie te zijn. Vaak tref je iemand beter als je creatief en authentiek durft te zijn.

De Werkplaats levensverhalen biedt verschillende workshops aan:

Over jou wil ik vertellen: vertellen en schrijven van levensverhalen

Wij werken in een kleine groep aan levensverhalen. We verzamelen op inspirerende manieren materiaal en spelen daarmee, om een goede en boeiende structuur te ontwikkelen. Ook werken we aan de presentatie: hoe vertel je het verhaal en hoe pas je het goed in de gegeven situatie in?

We halen inspiratie uit literatuur, filosofie en kunst en kijken welke plek het vertellen over een dierbaar persoon in verschillende culturen inneemt. Onze ervaring is dat het maken van een verhaal over iemand anders ook voor jezelf heel rijk kan zijn. Zeker als je er in een groep aan werkt en ook de anderen hoort. Je leert over levensverhalen, afscheids- en herdenkingsrituelen en verschillende vertelwijzen.

>Download folder

Van welkomstwoord tot slotzin: training voor uitvaartbegeleiders

‘Van welkomstwoord tot slotzin’  is een training voor spreken in het openbaar, speciaal toegespitst op de uitvaartwereld waar het tegenwoordig om de persoonlijke sfeer gaat. Onder vakkundige begeleiding. Verfrissend, effectief en direct toepasbaar. Met je openingswoord zet je de toon voor het afscheid, dat kan formeel, maar ook direct iets zijn wat aansluit bij de overledene en nabestaanden. Hoe zorg je ervoor dat de aanwezigen meteen een en al oor zijn? Hoe maak je je woord persoonlijk zonder uit je rol te vallen?

Als uitvaartondernemer wil ik dat mijn uitvaartverzorgers een passende en persoonlijke sfeer kunnen oproepen tijdens een uitvaart, juist ook door hun woorden. Ik was verrast door de directe toepasbaarheid van de training!” -Marjan

>Download folder

Mogelijkheden

We bieden de cursus in verschillende formats aan, variërend van een dag of een weekend, tot een lessenserie van een avond per week. Organisaties, opleidingen en individuele mensen kunnen bij ons voor maatwerk terecht.

De cursussen geef ik samen met Hester van Hasselt, theatermaakster, tekstschrijver en spreker bij uitvaarten.

Data

Zie voor actuele data van deze cursussen de website:  www.werkplaatslevensverhalen.nl

Terug naar workshops

Share